Nieuws over het project

Hieronder vind je nieuwe informatie over locaties, data, nieuwe partners enzovoorts. Heb je tips voor tentoonstellingslocaties, interessante sprekers voor het lezingenprogramma of iets anders, laat het ons graag weten!

17 november 

Verhalenmiddag in Enschede

Op 29 november organiseren we een verhalenmiddag waarin Nathalie Baartman  je meeneemt langs verschillende natuurervaringen - van eerste klimboom tot een avontuurlijke nacht in het bos.

Laat je verrassen door de verhalen van zowel bekende Twentenaren als vertellers uit het publiek; er is gelegenheid om ook zelf een natuurervaring te vertellen! 

Wees er snel bij, want er is slechts plaats voor 25 bezoekers.
Reserveer hier een plaatsje.

5 september 2020

Herfstatelier in Enschede

Na Den Haag, Amsterdam en Leiden trekt de 100.000-bomen-karavaan dit najaar naar Enschede, van oudsher een echte textielstad. In dit vierde seizoen zijn we te gast in De Museumfabriek, dat met zijn natuurhistorische- én textielcollecties een prachtige biotoop voor dit project zal vormen.

Hopelijk tot daar en dan!

14 juni 2020

Verhalendag in Amsterdam

Op 28 juni organiseren we een middag rondom de maakbare natuur en de stadsnatuur.

De iep is dé boom van Amsterdam. Meer dan 75.000 iepen brengen elk jaar het feest van die wervelende iepenzaadjes: de lentesneeuw. Kunstenaarsduo Tijdmakers viert dit prachtige natuurverschijnsel en laat je kennismaken met deze karakteristieke boom.

Kunstenaar Diana Scherer vertelt over haar werk waarin ze plantenwortels tot bijzondere tapijten laat verweven.

15 mei 2020

Al het nieuws op een rijtje

We gaan weer van start na deze periode van quarantaine. Lees de nieuwsbrief voor alle updates.

1 april 2020

Borduur in gedachten zij aan zij

We hebben thuis-borduurpakketten gemaakt zodat het bos toch kan blijven groeien.

Update: De eerste 100 pakketjes waren binnen anderhalf uur op! Maar we maakten er meer, wel 600. Inmiddels zijn ze allemaal op.

15 maart 2020

Nieuwe manier om samen te borduren

Vanwege de maatregelen rondom het corona-virus is het atelier tijdelijk dicht. We werken aan een manier om toch, ieder vanuit huis, samen verder te kunnen borduren. Meer informatie volgt rond 1 april.

1 maart 2020 

Het grote BOMEN debat

15 maart 2020
14:00 tot 16:30 uur
Centrale Bibliotheek Studio B

Gratis toegang


Inspirerende en prikkelende gesprekken over de rol en het nut van bomen en ander groen in je straat, buurt en wijk. Maakt groen in de buurt ons gezonder en gelukkiger, en hoe dan? Wat kunnen we zelf doen?

Presentatie: Jean-Pierre Geelen

Website Bibliotheek Den Haag

21 februari 2020

Gezocht: verhalenverzamelaars

Ben jij nieuwsgierig naar anderen en kun je goed luisteren? Doe mee aan het project als verhalenverzamelaar. Je bent een of twee keer per week aanwezig in het pop-up atelier. Daar weet je bezoekers op hun gemak te stellen en nodig je ze uit om te vertellen over een bijzondere natuurervaring. Je neemt jullie gesprek op (audio) en beschrijft de essentie in honderd woorden, zodat het verhaal verwerkt kan worden in het kunstwerk.

Heb je interesse in deze functie in Amsterdam? Mail even naar sara@vrugt.com.

30 januari 2020

Gezocht: een fijne gastvrouw/-heer/-mens

Er zijn zo veel deelnemers en geïnteresseerden dat ons team nog wel wat ondersteuning kan gebruiken!

Vind je het leuk om mee te helpen in een inspirerende omgeving? We zijn op zoek naar enkele vaste vrijwilligers die bezoekers uitleg geven over het project en ze inspireren om aan te schuiven en levende bomen te doneren. Ook zijn er kleine klusjes zoals thee verzorgen en deelnemerslijsten bijhouden.


Draag je kunst en de natuur een warm hart toe? Wil jij ook graag positief bijdragen? Word dan onderdeel van ons fijne team!

Kom jij helpen in Leiden? Mail even naar sara@vrugt.com.

10 januari 2020

Partner voor 1.000 Nederlandse bomen: IVN

IVN plant Tiny Forests in heel Nederland. Over dit project zijn ze heel enthousiast en daarom planten ze speciaal voor de donateurs van het project een mini bos van 1.000 bomen. De locatie wordt tegen eind 2020 bekendgemaakt.


Partner voor 99.000 bomen: TreeSisters

Sara steunt de non-profit organisatie TreeSisters jaarlijks met een percentage van de opbrengsten van haar label SUSTAINED. De missie van TreeSisters is: jaarlijks miljoenen bomen planten in de tropen, het voorzien in eerlijk betaalde arbeid voor de vrouwelijke bomenplanters en bewustwording vergroten van de eenheid van mens en planeet.