Er zijn voldoende donaties voor het planten van 100.000 bomen! 

🌳♥️🌳♥️🌳♥️🌳

Bekijk hier de overdracht van de donaties aan TreeSisters
Maar doneren kan nog steeds, we planten door!

100.000 bomen 

Met het kunstproject Honderdduizend bomen en een bos van draad hebben Sara Vrugt en Stichting Verweven bijna €75.000,- ingezameld. Daarmee worden honderdduizend bomen geplant, zowel in Nederland als in de tropen. 

Het planten van deze bomen heeft als doel om meer bos te creëren maar bovenal om te laten zien dat zelf actie ondernemen binnen handbereik ligt. 

Sara: “Het aantal bomen komt voort uit het verlangen om iets substantieels bij te dragen én werd ingegeven door mijn zoon. Als hij, een kleuter, iets wil aanduiden waarvan er ECHT HEEL VEEL is, heeft hij het over honderdduizend. Het is voor hem het grootst mogelijk voorstelbare. En voor mij eigenlijk ook.”

99% van de bomen wordt geplant in de tropen door de non-profit organisatie TreeSisters. Hun missie is: jaarlijks miljoenen bomen planten, het voorzien in eerlijk betaalde arbeid voor de bomenplanters en bewustwording vergroten van de eenheid van mens en planeet. Google ze, ze zijn echt geweldig!
De aanplant van 99.000 bomen zal ruim 30 hectare bos herstellen. 

Om het resultaat van dit project ook dichtbij huis tastbaar te maken wordt 1% van de bomen in Nederland geplant. Dat gebeurt op twee plekken:
Het eerste kleine bos wordt geplant in Wijkpark De Verademing in Den Haag, in de vorm van een spiraal. Dit gebeurt in samenwerking met Gemeente Den Haag in het najaar van 2022.
In de tuin van Museum Belvedere in Heerenveen zal het geborduurde bos op termijn vergroeien met de natuur en overgaan in een klein maar levend bos. 


Er zijn tot januari 2022 voldoende donaties ingezameld voor deze 100.000 bomen. Maar we planten door! Draag jij ook bij? Maak je donatie over naar:

Stichting Verweven

Rekeningnummer: NL48 TRIO 0379 6280 74

O.v.v. Donatie bomen, je naam en e-mailadres (schrijf @ als (a))

 

Iedere donatie is welkom!

TreeSisters

Van het ingezamelde geld wordt 80% direct ingezet voor tropische herbebossing. Dat gebeurt door de  regionale gemeenschappen zelf, in projecten die de participatie van vrouwen bevorderen en daarmee hun sociaaleconomische situatie verbeteren.

15% van het ingezamelde geld wordt gebruikt voor TreeSisters-educatie en bewustzijnsverschuivingswerk. Naast het bereiken van het grote publiek is het de missie van TreeSisters  om middels een "luisterproces" met oorspronkelijke volkeren ervoor te zorgen dat herbebossing ethisch wordt uitgevoerd, de lokale bevolking ondersteunt en ecosystemen verbetert.
 5% van het ingezamelde geld zal de overheadkosten van TreeSisters ondersteunen.
 
De donatie voor 99.000 bomen is op 22 januari 2022 aan TreeSisters overgemaakt in een prachtige ceremonie. Bekijk die hier terug.

Spiraalbos

In de herfst van 2022 wil Sara Vrugt in ‘haar’ Den Haag  een minibos planten. Om de verbinding met het kunstwerk te behouden zal dit in de vorm van een spiraal gebeuren. Een bosje vol kruiden, struiken, heesters en bomen, waar iedereen uit de wijk van kan genieten.

 

Het mini-bos wordt in november 2022 in Wijkpark de Verademing in Segbroek geplant. Het komt aan de zuidkant, ter hoogte van het elektriciteitsgebouwtje. Het benodigde budget komt van de donateurs Carrie Ballard en Hugo Skoppek, particuliere donateurs met de droom om een heel nieuw bos te planten, en wordt aangevuld door de Gemeente Den Haag.

In de aanloop wordt gewerkt aan natuureducatie voor basisscholen in de wijk en participatie van buurtbewoners. Iedereen is welkom om mee te werken op de plantdag in het najaar! 


Op de hoogte blijven of meehelpen? Mail naar spiraalbos@denhaag.nl