Update januari '22: er zijn genoeg donaties voor het planten van 100.000 bomen!

🌳♥️🌳♥️🌳♥️🌳
(doneren kan nog steeds, dan worden het er nog veel meer!)

100.000 bomen 

Met het kunstproject Honderdduizend bomen en een bos van draad zamelen Sara Vrugt en Stichting Verweven €75.000,- in, daarmee kunnen we honderdduizend bomen planten, zowel in Nederland als in de tropen. 

Het planten van deze bomen heeft als doel om meer bos te creëren maar bovenal om te laten zien dat zelf actie ondernemen binnen handbereik ligt. 

Sara: “Het aantal bomen komt voort uit het verlangen om iets substantieels bij te dragen én werd ingegeven door mijn zoon. Als hij, een kleuter, iets wil aanduiden waarvan er ECHT HEEL VEEL is, heeft hij het over honderdduizend. Het is voor hem het grootst mogelijk voorstelbare. En voor mij eigenlijk ook.”

99% van de bomen worden geplant in de tropen door de non-profit organisatie TreeSisters. Hun missie is: jaarlijks miljoenen bomen planten, het voorzien in eerlijk betaalde arbeid voor de (vrouwelijke) bomenplanters en bewustwording vergroten van de eenheid van mens en planeet. Google ze, ze zijn echt geweldig!

Om het resultaat van dit project ook dichtbij huis tastbaar te maken wordt 1% van de bomen in Nederland geplant. Dat gebeurt samen met het Instituut voor Natuureducatie (IVN) in een Tiny Forest, een klein bos van 1.000 bomen in een stedelijke omgeving.


Op de homepagina kun je de huidige stand van het aantal donaties zien. Draag jij ook bij? Maak je donatie over naar:

Stichting Verweven

Rekeningnummer: NL48 TRIO 0379 6280 74

O.v.v. Donatie bomen, je naam en e-mailadres (schrijf @ als (a))

 

Iedere donatie is welkom!

Hoe TreeSisters werkt

80% van het ingezamelde geld zal het programma van TreeSisters voor tropische herbebossing ondersteunen. De aanplant van 100.000 bomen zal ruim 30 hectare herstellen via ethische, door de gemeenschap geleide projecten die de participatie van vrouwen bevorderen en resulteren in verbeterde sociaaleconomische resultaten.

15% van het ingezamelde geld zal TreeSisters-educatie en bewustzijnsverschuivingswerk ondersteunen. Naast het bereiken van het grote publiek is het de missie van TreeSisters  om middels een "luisterproces" met oorspronkelijke volkeren ervoor te zorgen dat herbebossing ethisch wordt uitgevoerd, de lokale bevolking ondersteunt en ecosystemen verbetert.
5% van het ingezamelde geld zal de overheadkosten van TreeSisters ondersteunen.

De donatie voor 99.000 bomen wordt op 22 januari 2022 aan TreeSisters overgemaakt. Houd de website in de gaten om er (live of online) bij te zijn!

Hoe IVN werkt

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het bos dient als buitenlokaal zodat kinderen in stadswijken al op jonge leeftijd in contact komen met de natuur en buurtbewoners elkaar op een prettige en gezonde plek ontmoeten. 
IVN werkt voor een Tiny Forest altijd samen met de mensen rondom het nieuwe bos. Betrokkenheid en eigenaarschap staan hierbij centraal. 

Houd deze website, de nieuwsbrief of onze socials in de gaten voor nieuws over het moment en de locatie van het planten van de bomen. Naar verwachting is dit winter 2022/2023.
Als donateur zal je sowieso uitgenodigd worden om mee te helpen bij de aanplant van dit duizend-bomen-bos!