Nieuws over het project

Hieronder vind je nieuwe informatie over locaties, data, nieuwe partners enzovoorts. Heb je tips voor tentoonstellingslocaties, interessante sprekers voor het lezingenprogramma of iets anders, laat het ons graag weten!

Nieuwe manier om samen te borduren

Vanwege de maatregelen rondom het corona-virus is het atelier tijdelijk dicht. We werken aan een manier om toch, ieder vanuit huis, samen verder te kunnen borduren. Meer informatie volgt rond 1 april.

Het grote BOMEN debat

15 maart 2020
14:00 tot 16:30 uur
Centrale Bibliotheek Studio B

Gratis toegang


Inspirerende en prikkelende gesprekken over de rol en het nut van bomen en ander groen in je straat, buurt en wijk. Maakt groen in de buurt ons gezonder en gelukkiger, en hoe dan? Wat kunnen we zelf doen?

Presentatie: Jean-Pierre Geelen

Website Bibliotheek Den Haag

Gezocht: verhalenverzamelaars in Amsterdam en Leiden

Ben jij nieuwsgierig naar anderen en kun je goed luisteren? Doe mee aan het project als verhalenverzamelaar. Je bent een of twee keer per week aanwezig in het pop-up atelier. Daar weet je bezoekers op hun gemak te stellen en nodig je ze uit om te vertellen over een bijzondere natuurervaring. Je neemt jullie gesprek op (audio) en beschrijft de essentie in honderd woorden, zodat het verhaal verwerkt kan worden in het kunstwerk.

Heb je interesse in deze functie in Amsterdam of Leiden? Mail even naar sara@vrugt.com.

Gezocht: een fijne gastvrouw/-heer/-mens

Er zijn zo veel deelnemers en geïnteresseerden dat ons team nog wel wat ondersteuning kan gebruiken!

Vind je het leuk om mee te helpen in een inspirerende omgeving? We zijn op zoek naar enkele vaste vrijwilligers die bezoekers uitleg geven over het project en ze inspireren om aan te schuiven en levende bomen te doneren. Ook zijn er kleine klusjes zoals thee verzorgen en deelnemerslijsten bijhouden.


Draag je kunst en de natuur een warm hart toe? Wil jij ook graag positief bijdragen? Word dan onderdeel van ons fijne team!

Kom jij helpen in Amsterdam of Leiden? Mail even naar sara@vrugt.com.

Partner voor 1.000 Nederlandse bomen: IVN

IVN plant Tiny Forests in heel Nederland. Over dit project zijn ze heel enthousiast en daarom planten ze speciaal voor de donateurs van het project een mini bos van 1.000 bomen. De locatie wordt tegen eind 2020 bekendgemaakt.


Partner voor 99.000 bomen: TreeSisters

Sara steunt de non-profit organisatie TreeSisters jaarlijks met een percentage van de opbrengsten van haar label SUSTAINED. De missie van TreeSisters is: jaarlijks miljoenen bomen planten in de tropen, het voorzien in eerlijk betaalde arbeid voor de vrouwelijke bomenplanters en bewustwording vergroten van de eenheid van mens en planeet.