Nieuws over het project

Het project is nog volop in ontwikkeling. Hieronder vind je alle nieuwe informatie over locaties, data, nieuwe partners enzovoorts. Heb je tips voor tentoonstellingslocaties, interessante sprekers voor het lezingenprogramma of iets anders, laat het ons graag weten!

Samen borduren we in 2020 een bos. We zetten kunst in als vorm van verzet. Dat is een prachtig streven maar komt niet van de grond zonder de benodigde 50 kilometer garen en 100 vierkante meter stof. Draag jij bij aan de crowdfundingsactie die loopt tot 19 januari 2020? Al 250 mensen gingen je voor. Oh YES!!!

Gezocht: verhalenverzamelaars in Amsterdam en Leiden

Ben jij nieuwsgierig naar anderen en kun je goed luisteren? Doe mee aan het project als verhalenverzamelaar. Je bent een of twee keer per week aanwezig in het pop-up atelier. Daar weet je bezoekers op hun gemak te stellen en nodig je ze uit om te vertellen over een bijzondere natuurervaring. Je neemt jullie gesprek op (audio) en beschrijft de essentie in honderd woorden, zodat het verhaal verwerkt kan worden in het kunstwerk.

Voor locatie Den Haag zijn we voorzien. Kom jij helpen in Amsterdam of Leiden
Heb je interesse in deze functie? Mail even naar sara@vrugt.com.

De eerste steek: 22 januari 2020 in Den Haag

De eerste locatie voor het pop-up atelier is de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Deze zeer zichtbare en laagdrempelige instelling trekt dagelijks meer dan 3000 bezoekers. Het atelier bevindt zich op de eerste verdieping.

Wees welkom bij de eerste steek op woensdag 22 januari 2020 om 13.00 uur!

Waar en wanneer

Het verhalen verzamelen en bomen borduren vindt plaats in vier seizoenen, op vier verschillende locaties in het land.

Zie de agenda voor alle data en locaties.

Partner voor 1.000 Nederlandse bomen: IVN

IVN plant Tiny Forests in heel Nederland. Over dit project zijn ze heel enthousiast en daarom planten ze speciaal voor de donateurs van het project een mini bos van 1000 bomen. De locatie wordt tegen eind 2020 bekendgemaakt.

Partner voor 99.000 bomen: TreeSisters

Sara steunt de non-profit organisatie TreeSisters jaarlijks met een percentage van de opbrengsten van haar label SUSTAINED. De missie van TreeSisters is: jaarlijks miljoenen bomen planten in de tropen, het voorzien in eerlijk betaalde arbeid voor de vrouwelijke bomenplanters en bewustwording vergroten van de eenheid van mens en planeet.